Forme de turism

  • peisaj din muntii Ciucas
  • muntii Piatra Mare
  • fauna zonei
  • flora zonei

Datorita potentialului turistic valoros si diversificat, formele de turism ce se pot dezvolta in municipiul Sacele si in imediata apropiere sunt de asemenea diverse.

Turismul de odihna si recreere- cadrul natural al zonei ofera conditii propice pentru dezvoltarea acestei forme de turism, frumusetea masivelor montane din jur ii indeamna pe turisti la drumetii contemplative de recreere.

Turismul montan- diversitatea fondului turistic montan ofera posibilitatea valorificarii acestuia sub diferite forme:

  • drumetie montana- exista 20 de trasee turistice marcate, care au ca punct de plecare municipiul Sacele, dintre care 14 sunt in Muntii Piatra Mare si 6 in Muntii Ciucas.
  • sporturi de iarna(schi alpin, schi fond)- sunt conditii optime de desfasurare datorita existentei in zona a unei partii de schi de dificultate medie si a unei instalatii de transport pe cablu care deserveste aceasta partie(in zona Bunloc).

Turismul cultural - favorizat de existenta pe teritoriul municipiului a numeroase monumente istorice si de arhitectura. In plus, apropierea de municipiul Brasov creeaza premise pentru realizarea unor produse turistice integrate.

Turismul de week-end - faptul ca arealul analizat se afla situat la o distanta mica de municipiul Brasov(11 km), dar si la o distanta relativ mica fata de municipiile Bucuresti(160km) sau Ploiesti (100km), favorizeaza practicarea si dezvoltarea acestei forme de turism.

Turismul pentru sporturi extreme - o forma de turism din ce in ce mai practicata si in Romania, iar in aceasta zona conditii favorabile de desfasurare au: alpinismul, zborul cu parapanta, mountain bike-ul. Amatorii de parapanta urca cu transportul pe cablu, pana la circa 1600 metrii, de unde isi iau zborul intr-o experienta unica.

Turismul de vanatoare- gradul de impadurire ridicat si existenta unui patrimoniu cinegetic valoros permit dezvoltarea acestei forme de turism intr-un cadru perfect controlat si organizat, cu conditia respectarii normelor in vigoare si fara a afecta echilibrul ecologic al speciilor.

Turismul de afaceri- este practicabil datorita existentei in cadrul unitatilor de cazare din localitate a dotarilor specifice care sa asigure buna desfasurare a unor conferinte si a unor reuniuni de afaceri. Accesul direct la drumurile nationale sau europene DN1/E60 si DN1A, frumusetea peisajelor sau valorilor culturale din zona sunt atuuri importante pentru practicarea si dezvoltarea acestei forme de turism in localitate, pe tot parcursul anului.


Comentarii


  * 
  * 
 
 
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro